Veien til bedre GoPro opptak

Bruk av GoPro-kamera, har virkelig tatt seg opp de siste årene. Årsaken til dette ligger nok først og fremst i priser, selv modeller med mange funksjoner og finesser er å kjøpe for en ganske rimelig penge. Etter hva jeg har erfart, er det mest syklister som bruker GoPro-kamera. Men det er så klart også andre, som også har lagt sin elsk på dette utstyret. Man kan lett ta med seg sin GoPro på fjellturen, eller i marka for den saks skyld. Men i denne omgang, tenkte jeg å se litt på hvordan få den perfekte actionfilm fra en flott sykkeltur.

Raskt voksende segment

Det er ikke noen tvil, GoPro er den desiderte og suverene markedsleder på markedet. Andre typer kameraer, har opplevd en synkende salgskurve, men innen action kamera er det motsatte tilfelle. En del kaller action kamera, for hjelmkamera. Dette fordi det typisk brukes av syklister, MC og alpint.

Nye aktører

Markedsleder GoPro lanserer stadig nye og bedre modeller, men andre aktører har kastet seg med. Kjente merkevarenavn som Panasonic og Sony, er nå inne med action kameraer. Jeg anbefaler å lese tester, når det gjelder valg av modeller. Det begynner etter hvert å bli ganske så mye å velge blant, men budsjett og behov bør jo styre hva som velges til syvende og sist. Men la oss i denne omgang, holde oss til GoPro. Hvordan får man de optimale opptakene, og hvilken muligheter finnes for redigering.

Filmopptak og redigering

Det første man må tenke på, er hva og hvordan man filmer. Dette er en treningssak, men husk at du skal redigere i etterkant. Det kan være fort gjort å filme alt og alle, men prøv å fokusere på hva de vil ha med i filmen din. Da blir resultatet bedre, og ikke minst blir jobben med å redigere langt enklere.

GoPro Studio

Dette er et gratis program som gir deg mange redigeringsmuligheter, som kan brukes både på PC og Mac. Selv om det finnes mange redigeringsprogram på markedet, anbefales GoPro Studio i forhold til GoPro produkter.

Jeg kan i korte trekk nevne hvilken muligheter, du vil få med GoPro Studio. Justeringer av eksponering og justering av farger, kan ofte være kjekt om man vil ha den optimale filmsnutten. Se litt på de beste YouTube snuttene, du vil garantert få noen ideer fra de som virkelig kan dette.

Det er også muligheter til justere hastigheten på opptakene, dette kan jo være en effekt som kan optimalisere filmen din akkurat slik du vil ha den. Når man bruker vidvinkelobjektiv, vil man ofte få en «Fish-eye» effekt. Dette kan man redigere og justere med GoPro Studio. Import av filer og eksponeringsjusteringer, er så klart også en mulighet som redigeringsprogrammet gir deg.

Veien videre

Steg 1 er å sette seg godt inn i både kamerafunksjoner, og ikke minst å lære seg redigeringsprogrammet godt. Veien til å kunne lage en YouTube-hit, er plutselig blitt ganske mye kortere.

Jeg skal senere skrive litt mer, om hvordan du skal klatre mange hakk oppover som GoPro-regissør. Det er bare å glede seg, det er lettere enn man tror.

Comments are closed.