TIPS FOR Å TA FINE BILDER

Det og kunne ta gode bilder tar tid og erfaring med vinkler og lys mm. Det er utrolig mange motiver der ute i alle våres årstider, når det begynner og lysne på våren og imot sommertiden vill naturen åpenbare seg på det beste med farger og muligheten for noen virkelig flotte bilder blir mange.

Det å kombinere bilder med vann og fargene som du gjerne får på våren kan gjøre at du får virkelig flotte bilder. Her her du utrolig mange muligheter og her får du noen tips for og hjelpe deg på din fototur.

Eksponering

I mange tilfeller er det undereksponering  av bildene som lager de beste bildene av vann, med vanlig eksponering vil det bli for mange høydepunkter og bildet vil da fremstå feil. Med for nyanser av hvitt eller for mange lyse punkter blir dette feil. Men dette har jo unntak fra dette om du er ute på tur i en overskyet dag sier proffene.

Mange mener man bør unngå og fotografere på overskyete dager men de litt mere proffe anbefaler dette i stedet for og fange opp det spessielle lyset du da får på dine bilder.

Bruk av filter

For og trene på og bruke polariserende filter er det og ta bilder av vann og speilbilder i fra vannet en fin måte og trene på. Det er gjerne distraherende reflekser som du ikke vil ha på bildet, noe som du da kan bruke dette verktøyet til og få et rolig utseende på bildet.

Også med dager med sterk solskinn er dette ett ypperlig verktøy og bruke på dine bilder for og fjerne uønsket lys.

Objekt i bevegelse

Om du vill ta bilder av objekter som er i bevegelse må du passe på lukkertiden, som en rask elv, fossefall eller dyr som beveger seg fort. Dette må du gjøre for og kunne fryse bildet der det blir et best motiv. Det er da viktig at du igjen har satt deg inn i kameraets fungsjoner i forkant for og kunne fange det spesielle bildet du vil ha.

Det og få til flotte bilder er en evig prosess av forsøk og læring, studere forslag på nettet som gir deg gode tips til og få de beste bildene. Lytte til de erfarene fotografenes tips og råd, så får du nok til det etterhvert.

Med alle de typer kameraer som finnes på markedet i dag er jo utvalget stort og man må finne et som en selv mener er passende for sitt eget bruk. Med stadig store forbedringer av kameraene i dagens telefoner får man en stor fordel da mange av innstillingene er automatiske, noe som gjør det mye enklere og få tatt gode bilder.

Fordelen med et mere profesjonelt kamera er jo at man da har mulighetene til og få stilt inn de forskjellige innstillingene selv for og kunne forbedre bildet, men da er det igjen viktig at man lærer seg de forskjellige innstillingene godt så man raskt kan justere kameraet når det rette motivet dukker opp.

Comments are closed.