INSPIRASJON PÅ NETTET

Det og finne inspirasjon til og ta bedre bilder har blitt vesentlig lettere etter digitaliseringen. Man kan lett søke opp bilder på nettet for å se og lære seg om forskjellige måter og ta bilder på.

Et bilde kan si mer en tusen ord mener mange. Dette er fordi bilder, gode bilder, foreviger et kort øyeblikk som formidler en følelse, en tanke eller en situasjon som vekker noe i den som ser bildet. Et familiebilde minner familiemedlemmer om en spesiell hendelse eller det kan være en måte å huske familiemedlemmer som har gått bort.

Stort sett så tar alle familiebilder, men det er også mange som ønsker å ta bilder av andre motiver. Daglilivet er fylt med spennende motiver som kan foreviges hvis man bare klarer å ta akkurat det rette bildet. Bilder av naturen eller av ting som skjer, av folk som gjør hverdags ting eller av bryllupsdagen, forlovelse eller andre spesielle hendelser i deres liv. Med den rette vinklingen, rett fokus og rett linse kan du fange blinkskuddet.

Mange som tar bilder sliter med å få til den rette vinkelen og skape den riktige følelsen, den følelsen som gjør at bildet blir noe mer enn bare en bilde av virkeligheten og er unikt. Det er mange forskjellige teknikker som kan brukes for å oppnå dette, men bare å lære seg teknikker vil ikke skape det perfekte bildet. Det krever øvelse og ikke minst, inspirasjon.

Internett har blitt en fantastisk kilde til inspirasjon og en fin måte å lære noe nytt og spennende. Spesielt fordi det er så mange forskjellige steder å søke inspirasjon. Internett er et visuelt medium, det er et stort fokus på bilder og bildebruk. Går man inn på en av de mange nyhetsformidlerens sider finner man mange forskjellige bilder. Dette er bilder som de skal bruke for og illustrere den nyheten de vil formidle. Se på dem for å se hvordan de har brukt vinkler, linser og annet for å skape det perfekte bildet.

Så bør man sjekke forskjellige nettsider som fokuserer på å bruke bilder for å vise frem et produkt. Her er det mye å velge mellom og det gjelder å tenke litt utradisjonelt. Det tradisjonelle er jo og sjekke forskjellige blader og magasin, men man kan finne mye spennende ved å se på forskjellige andre nettsider som prøver å formidle en følelse av moro, av spenning eller noe annet.

Ved å sammenligne disse bildene fra nyhetssaker og moteblader fra forskjellige nettsider kan man få inspirasjon til å se hvordan de bruker kameravinkler og lys for å vise frem det de ønsker.

Når du har funnet den ispirasjonen du er ute etter så er det bare og komme seg ut og finne motivene du vil ha. Noen gode råd kommer her.

Du må gjøre deg godt kjent med det kameraet du skal bruke, sånn at du raskt kan finne rette innstillinger om motivet ditt plutselig er der.

Ta gjerne mange bilder for og senere kunne velge ut det som er best. Husk lyset, det er stor forskjell på samme motiv med endringer av lysvinklene.

God tur ut med kameraet.

Comments are closed.