HISTORISKE BLINKSKUDD

Det har blitt tatt utrolig mange bilder etter at det første bildet ble tatt i 1826. Mange bilder har blitt historiske opp igjennom årene og blitt prisbelønnet. Det er også blitt tatt mange som man kaller blink skudd og fått sin plass i historien de også, noen av dem kommer her.

Stamgjesten Sam

Stamgjesten Sam

Bildet av hesten Sam har fått mange til å trekke på smilebåndet, eieren Jack Fowler setter seg gjerne ned med sine venner med en øl og runde domino eller to. Da er den trofste hesten selvfølgelig med, han liker jo en øl han og. Det er faktisk tillatt i noen Engelske puber og ta med seg hesten inn, neppe noe tema her i Norge vil jeg tru. Det hele begynte med at den enkleste veien inn i stallen som lå rett bak puben var da akkurat igjennom puben og det ble etterhvert fast øl stopp på Sam der også.

Filmstjernen

Filmstjernen

Det er nok ikke mange av dagens ungdom som vet om hunden Rin Tin Tin som var den store helten på kinoene rundt omkring i 20 årene. Den ble funnet av den Amerikanske soldaten L Duncan som valp i en utbombet kennel. Han tok den meget lærevillige hunden med seg tilbake til Amerika hvor det ble hele 27 filmer som hunden var med i.

Ismannen

Ismannen i tåkehavet er også et blinkskudd i fra gamle dager. Det viser en mann som leverer isblokker til kundene sine i London. Selv om kjøleskapet allerede er oppfunnet er det mange som fortsatt hadde matvarene sine i litt spesielle skap som da holdes kjølig med disse isblokkene.

Damesko

Test av damesko, dette er en merkelig testmaskin for og teste ut hvor lenge en såle på dameskoene varer før de må såles om igjen. Denne sære maskinen målte da antall miles skoene tålte og må vel være en av de første såkalte testmaskiner for forbruksvarer som ble brukt. Testen ble utført av det Amerikanske Nasjonal Bureau of Standards som sto for mange typer tester av forbruksvarer på den tiden som var i midten av 40 tallet.

Damesko

Eva Braun

Eva Braun

Eva Braun er vel godt kjent som Hitlers spesielle venninne, men det var først etter krigen at Tyskerene selv ble klar over hennes rolle. Det ble holdt hemmelig av de Tyske lederene i lang tid. Her er ett blinkskudd av henne sammen med moren og søstrene hennes med noen nære venner som nyter den spesielle behandlingen de fikk på grunn av hennes forhold til Hitler. Ser ut til at de virkelig nyter livet her ja.

Den flyvende golf spilleren

Her har vi en skikkelig våghals, det er stuntmannen Al Wilson som blir den første i verden til og slå en golfball ute på vingen til et fly høyt oppe i luften. Som man ser på bildet er det vel ikke noen form for sikring av mannen eller ingen fallskjerm har han med seg der ute. Kun en golfbag hengende over skulderen. Men dog med den typiske skinn hjelmen som var på tiden. Det var i årene etter den første verdenskrigen at man kunne få kjøpt hærens utdaterte øvelsesfly til privat bruk, og det ble da foretatt mange forskjellige stunts med disse flyene.

 

Den flyvende golf spilleren

 

 

 

Comments are closed.