HISTORISKE BILDER 2

Det å forevige et bilde som kan bli historisk er nok mere flaks en dyktighet. Man må være på rett plass til rett tid for og kunne ta det virkelige flotte bildet. Hvilket bilde som igjennom tidene er det beste er det nok like mange meninger om som det er bilder. Noen eksempler på disse bildene kommer her.

2011 Bildet av turistmannen

Bildet som fikk navnet turistmannen i 2011 ble fort et internett fenomen som da egentlig var et falskt bilde. Det viste en turist som dukket opp på mange bilder i fra angrepene i New York den 11 september 2011. Disse bildene var blitt manipulert, selv om de ble påstått at det var ekte bilder. De begynte og komme på nettet rett etter angrepene og det første som dukket opp var av turisten mens et fly krasjet inn i den ene bygningen. Det ble så påstått at disse bildene var i et kamera som de fant rett ved Ground Zero, noe som nok mange betvilte når de fikk sett alle bildene som ble lagt ut av den samme turisten på forskjellige steder under angrepet. Men det første bildet har jo vunnet premie da, for det beste photoshoppet i en serie av bilder tatt under angrepet.

Det siste jøden i Vinnitsa

Bildet som har fått navnet Den Siste Jøden i Vinnitsa i fra 1941 er nok et bevis på at mange av de historiske bildene dreier seg om tragedier, krig og vold.Dette bildet er ifra et personlig album til en av soldatene som tilhørte innsatsgruppen i Ukrainia i 1941. Bak på bildet var det skrevet- den siste jøden i Vinnotsa. Det viser en soldat som skal til og skyte en knelende mann på kanten av messegraven. Det ble totalt ca 28 000 jøder utryddet i byen og i området rundt på den tiden.

A Walk to The Paradise Garden

Det er selvfølgelig ikke bare bilder av tragedier som har blitt historiske, også flotte familiebilder havner på den listen som dette bildet tatt i 1946 av W. Eugene Smith.Bildet viser hans to små barn Patrick og Juanita på en spasertur i skogen på vei ut i solskinnet, ett virkelig flott bilde. Han sendt sitt bilde inn til Famely of Man utstillingen som ble holdt i Moma og der kom bildet helt opp til finalen. Der ble det kåret til det beste bildet og da bekreftet det sin posisjon som et icon for alle familiebilder.

Afghan Girl

Afghan Girl

Afghan girl i fra 1984 er et bilde som virkelig har fått mye oppmerksomhet og blir betegnet som det nest mest berømte bildet i verden. Bildet er tatt av Steve McCurry som er fotograf for det fasjonable National Geograpich magasinet. Jenta som var en student ved en uformell skole heter Sharabat Gula og var bare 12 år gammel da bildet ble tatt. Skolen lå i en flyktningeleir som var blitt opprettet når Sovjet okkuperte  Afghanistan. Bildet ble så publisert på forsiden av National Geographic Magazine sommeren 1985 og hun ble da kun kjent som The Afghan Girl da de ikke klarte og identifisere henne før i 2002. Bildet blir gjerne sammenlignet med Mona Lisa maleriet av Leonardo da Vinc`s og kaller det da The Afghan Mona Lisa.

Comments are closed.