FOTOGRAFERINGS TIPS

Fotografering har blitt en veldig populær ting for stort sett alle aldersgrupper. For mange er dette en hobby andre igjen et yrke. Noen tips om hvordan en kan få tatt gode bilder kommer her.

Fotografering i kulda

Kulda kan være en utfordring når en skal ta bilder, kalde fingre gjør det vanskelig og håndtere kameraet med div innstillinger som må gjøres.

Heldigvis er det flere måter og takle dette problemet på, litt avhengig hvor kaldt det er og hvor lenge du skal drive på ute i kulda. Tynne hansker kan nok noen klare seg med en stund, eller hansker med åpene fingertupper. Dette går nok greit en liten stund.

Men det finnes noe som heter neonprenhansker, disse hanskene ble opprinnelig lagd til fiskere men passer utmerket til bruk på kameraet når kulda virkelig setter inn.

    Sorry, photo gallery is empty.

Det fine med disse hanskene er at man kan brette fingertuppene tilbake på de nødvendige fingrene. Disse har blitt prøvd ut på Svalbard med minus 18 grader og vind, der holdt de i en og en halv time. Man kan få tatt mange bilder på den tiden.

Hvis man er i bevegelse så vil disse hanskene holde varmen lengre og man kan gjerne ta på ett par overtrekksvotter utenpå mellom fotograferingene så holder varmen enda lengre.

    Sorry, photo gallery is empty.

Er man heldig kan man få riktig fine motiver som disse bildene over.

Om det skulle være ekstremt kaldt er det nok lurt og gjøre de fleste innstillingene klare på forhånd, og ev bare finjustere litt der det kreves.

Batteriene

Man må også huske på at batteriene varer ikke så lenge som vanlig under litt ekstrem kulde, så det lønner seg og ha med flere batterien og eventuelt legge dem i innerlomme eller legge dem i en vott med noen ”håndvarmere” som man får i flere varianter som avgir varme . Fordelen med disse varmerene er at du slipper og åpne klærne for og skifte ut batteriene, man blir fort kald med jakken åpen.

Batterisparing er også en ting man bør tenke på, slå av bildevisningen på skjerm, begrense autofokus, slå av lyder mm. Alt som egentlig er unødvendig og bruke på kameraet.

En annen ting som også er viktig er jo selve kameraet, det er ikke alle kameraene som takler kulda like bra.

Ha gjerne kameraet i en bag eller sekk når det ikke er i bruk, da sparer du kameraet mot vær og vind som kan skade kameraet.

Unngå og legg deg på bakken uten og ha noe under kameraet, snø og fuktighet er ikke noe du vill ha inn i kameraet.

Ha gjerne med to kamerahus, kjekt og ha ett i reserve om uhellet skulle være ute.

Saltvann

Skal du ta bilder ute ved sjøen må en passe seg for sjøsprøyt, saltvann vil du absolutt ikke ha inn i kameraet ditt. Ha med klut eller en fille og tørk godt av så fort som mulig.

Hvis kameraet derimot skulle slutte og virke er det viktig og raskt få det tørket godt, ta ut batteriene og sørg for at alt blir liggende varmt og tørt. I de fleste tilfeller virker kameraet igjen etterpå.

Comments are closed.