Digitalt kamera

Jeg skrev tidligere at jeg er en av dem som foretrekker analogt kamera da jeg liker hele opplevelsen, fra å ta bilder til fremkalling. Hvis man er litt mer av den moderne fotograftypen, er det nok digitalt kamera som er å foretrekke. Det er absolutt en smakssak hva man velger, men hvis det er digitalt kamera du går for, kommer det an på hva du ønsker å få ut det. Med de små, rimeligere alternativene får du lavere oppløsning og dermed en betydelig lavere kvalitet på bildene, enn det du gjør med de noe større, profesjonelle kameraene som har høy oppløsning og tar mange bilder i sekundet.

Litt historikk

Et digitalt kamera er et kamera der en lysfølsom elektronisk komponent registrerer og lagrer bildet. De ble først lansert på markedet i 1993, men det er først de siste 20 årene at de har blitt favoritten blant forbrukerne. I dag er det aktuelt å stadig videreutvikle de og dermed få inn teknologiske innovasjoner. Utviklingen av digitale kameraer har gått så langt at så å si alle tar veldig gode bilder og man ser kun på tilleggsfunksjoner for å avgjøre typen man skal anskaffe seg.

Noen av de beste i dag

Du vil finne mange tester og mye informasjon om de forskjellige digitale kameraene i dag. Det kan være greit å få litt info om noen av de beste, så vurderer man deretter hva som dekker behovet man måtte ha.

Fujifilm X-T4 er et kamera med 26 megapiksler og APS-sensor og fungerer utmerket til både å ta bilder og til filming. Det som og i tillegg er flott er berøringsskjermen som får frem det du trenger selv om kameraet er noe mindre enn et vanlig speilløst kamera. Dens hakke mindre omfang gjør det til et perfekt valg for veldig mange som trenger allsidighet og mer praktisk løsning. Funksjoner som integrert stabiliseringssystem, rask fotografering av bildeserier, moderne design og kamera som klarer 500 bilder per batteriladning, gir en flott fotograferingsopplevelse.

Noen av de beste i dag

Canon EOS R6 har 20 megapikslers oppløsning og fullformat sensor og har like stor, 3 tommers, men i tillegg vendbar skjerm. Dette er helt klart en oppgradering fra de tidligere Canon modellene. Det har flott autofokus, integrert stabiliseringssystem og tar 12 bilder i sekunder som gjør at det egner seg til å ta bilder av objekter i bevegelse. Den har noe mangler som videokamera, da den kan bli overopphetet, men til stillbilder er det et enestående fullformat kamera. Det er dog en del dyrere enn forgjengere, så dette bør man ta med i vurderingen.

Nikon Z6 II er også fullformat kamera med 24,5 megapiksler oppløsning og 3,2 tommers berøringsskjerm. Denne er en oppgradering fra Nikon Z6, da EXPEED 6-prossesoren gjør at man kan ta 14 seriebilder i sekundet og autofokuset har blitt enda bedre. Nå får man en oppgradering av videofunksjonen til 4K/60p. Designmessig fremstår den veldig fin og prisen ligger et sted mellom X-T4 og EOS. Videre er det Fujifilm sin X-S10 som er et rimeligere alternativ til X-T4 og her får du veldig mye for pengene. Det dekker alt man trenger til de flestes bruk, når det gjelder ytelse, design og funksjoner.

Comments are closed.