BILDER MED TELEFONEN

Det med og ta bilder var forbeholdt kameraer i lang tid, men så dukket smart telefonene opp. Først med enkle kameraer som tok relatift greie bilder, men det gikk ikke lenge før disse kameraene var omtrent konkuransedyktige med de vanlige kameraene.

Det ble mye enklere og vesentlig raskere og ta bilder av omtrent samme kvalitet som litt avanserte kameraene gjorde.

Med vanlige kameraer måtte du ha også ha et redigerings program innstalert i din computer for og redigere bildene du hadde tatt og man må ikke glemme tiden det tok og stille inn alle de rette fungsjonene for at bildet skulle bli bra.

Man brukte mye tid på hele prosessen, dette har blitt mye enklere med dagens smart telefoner. Alt du trenger er allerede innstalert i din telefon, og du har det jo i lomma stort sett hele tiden og kan fort ta det frem og fotografere det du vil.

Det er en evig konkuranse mellom de ulike mobil selskapene om og ha det beste kameraet innstalert. Noe som gagner oss forbrukere som liker og fotografere.

Det er jo stadig nye modeller som kommer ut på markedet, så det gjelder og følge med på hva de enkelte har og tilby av kvalitet på sine kameraer.

Noen tips for og få flotte bilder.

Et av de beste og enkleste triksene er og slå på rutenett på kameraet, da får man et mere balangsert bilde med riktige vinkler.

    Sorry, photo gallery is empty.

Det er en regel som kalles ”tre regelen” som da blir brukt, et fotografisk komposisjons prinsipp.  Det seier at bildet blir brutt ned i tredjedeler både vertikalt og horisontalt sånn at det blir ni deler totalt.

Når du skal ta et bilde så fokuser på emnet du skal fotografere, bruk litt tid til å komponere den settingen du mener blir bra.

Emnet skal helst ikke være mer en en tredjedel av bildet ditt, to tredjedeler skal helst være der for og kunne fremheve emnet du fotograferer. Trykk alltid på emnet på din skjerm sånn at fokuset blir liggende nettopp der.

Negativ plass

Det som betegnes som negativ plass i ditt bilde er det som er utenfor emnet du vil ha bilde av. Dette avgjør ofte om bildet blir sånn som du vil ha det til slutt, med god fokus på akkuret ditt emne.

Himmel, vann, ensfarget vegg eller tomme områder er det som oftes blir brukt som negativ plass på bildene. Da vil ditt emne oppleves sterkere på bildene som tas.

Når du så har fått tatt det bilde du vil ha kan du lett redigere det med en gang, med forskjellige filtre og apper på telefonen kan du få til utrolige ting på ditt bilde. Forstørre, minske, lysstyrke, kontrast og meting er enkelt og raskt.

    Sorry, photo gallery is empty.

Perspektiver

Det og skape en illusjon av høyde og dybde sammen med motivet ditt gjøres ved og ta det fra en uvanlig vinkel eller en uventet vinkel. Da vill du få et litt unikt bilde. De fleste som tar bilder gjør jo det som regel rett fremfor motivet.

Forsøk og lek deg frem til forskjellige vinkler rundt ditt motiv og du vil raskt se forskjellen dette utgjør på ditt bilde.

Comments are closed.